Ceaiul e mai bun iarna

Ceaiul e mai bun iarna

Suntem norocoși că avem 4 anotimpuri. Fiecare anotimp aduce cu el condiții noi la care învățăm să ne adaptăm și experiențe de care ne bucurăm. Iarna, de exemplu, ziua este mai scurtă, temperaturile mai scăzute – toate acestea ne invită să ne petrecem mai mult timp în casă și să căutăm confortul și căldura seara lângă o cană caldă cu ceai.

plante-ceai

Ceaiul este servit de fiecare dintre noi după propriul ritual și uneori, la fel ca și cafeaua, adună prieteni și oameni dragi în jurul lui. Dacă îl bem acasă putem avea chiar cana preferată din care îl savurăm. Sunt persoane care folosesc ceaiul strict atunci când este nevoie, ca pe un tratament, și persoane care nu pot lăsa să treacă o zi la lucru fără să își prepare o cană cu ceai.

Iarna, în mod special, avem nevoie de întărirea imunității și de menținerea unei temperaturi confortabile a organismului, care să ne facă să uităm de frigul de afară. Consumul ceaiurilor  preparate din diverse plante poate să ne înarmeze cu un scut în plus în fața răcelilor sau infecțiilor. Este important de reținut că ceaiul nu este suficient pentru hidratare și că e nevoie și de apă în acest scop.

Avantajul faptului că ne preparăm singuri ceaiul este acela că putem face ce amestecuri dorim. Unii dintre noi preferă să prepare ceaiul din plante culese chiar de ei, dar există în magazine și foarte multe alte sortimente, astfel că putem să alegem sau să completăm aromele după pofta inimii. Printre cuplurile de ingrediente care vor compune un ceai delicios pe timpul iernii se numără: ceai negru cu lămâie, ghimbir și coji de portocale, măceșe și scoțișoară, ceai negru cu rom.  Fiecare dintre noi poate descoperi și încerca și alte variante după propriul plac. Și cei mici se pot bucura de proprietățile și aromele diverselor ceaiuri, însă e bine să fim informați înainte de a alege ceaiul potrivit pentru bebeluș și să acordăm atenție felului în care îl preparăm, în funcție de vârsta și nevoile pe care le are copilul. De exemplu, este recomandat să dăm bebelușilor să bea ceai în general după vârsta de 6 luni iar una dintre plantele care sunt preferate pentru copiii cu vârste mici este mușețelul. De obicei această plantă este folosită în infuzii pentru a combate constipația la copiii mici dar și pentru funcția sa de a calma și liniști. Bebelușul poate avea cana preferată sau un alt recipient de băut potrivit pentru vârsta lui. Pentru copiii puțin mai mari câțiva biscuiți serviți din bolul preferat al copilului împreună cu o cană de ceai aromat, pot fi suficienți pentru o gustare dulce. Apropo! Atunci când ne îndulcim ceaiul este bine să nu exagerăm cu adaosul de zahăr, de preferat este un îndulcitor natural precum mierea și este recomandat ca mierea să fie procurată pe cât posibil de la un apicultor pentru a fi siguri de calitatea acesteia.

Spre sfârșitul zilei, dacă programul ne permite, ceaiul ne poate însoți atunci când citim o carte sau răsfoim o revistă. Desigur, atunci când este preparat și oferit de cineva drag, ceaiul este parcă mai bun.

Sursa Foto: Revista Copilul

Rating

Lasa-ne un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*